Samenstelling van de raad

Raadslid

Sinds  2020 ben ik lid  van de WMO-adviesraad in Amsterdam. De ervaringen als voorzitter van de Cliëntenraad van een maatschappelijke instelling en als voormalig lid van een WMO-adviesraad van een stadsdeel, hebben mij gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de WMO-adviesraad Gemeente Amsterdam. Ook de ervaring als allround bedrijfsadviseur in verschillende takken van het bedrijfsleven ,onderwijs en de overheid hebben mij sterke didactische -, bestuurlijke - en politieke vaardigheden opgeleverd. De ervaring als vrijwilliger in het maatschappelijk middenveld hebben mij gesterkt om een mix te maken van de verschillende ervaringen en deze ten dienste te stellen aan de WMO-adviesraad in Amsterdam.

Dhr. Jozef Badal

Raadslid

 

Mijn naam is Eric Loijenga, ik ben 61 jaar oud en sinds november 2020 lid van de raad.
Ik heb 25 jaar in het welzijnswerk gewerkt en bijna zeven jaar bij de gemeente Amsterdam afdeling welzijn en vast goed.
Van wegen een visuele beperking ben ik in 2017 afgekeurd. Ik moest mijn leven heel anders gaan indelen. Zo heb ik een aantal hobby’s opgepakt waaronder hardlopen en zwemmen.
Ook heb ik kennis gemaakt met de voorzieningen van de WMO. Ik ben dus ervaringsdeskundige geworden op dit gebied.
Vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid ben ik gevraagd om lid te worden van de raad. En ben sinds 1 januari 2022 penningmeester geworden.
Wat ik belangrijk vind, is dat mensen,naast eigen ervaringen met de WMO, ook een bredere kijk hebben op wat voor alle Amsterdammers met een beperking belangrijk is in het kader van het al dan niet recht hebben op WMO voorzieningen.

 

Erik Loijenga

Raadslid

 

Mijn naam is Johan Zoutberg (68) geboren en getogen in Amsterdam-Noord, woon nu in Nieuw West.

Grootste deel van mijn leven gewerkt in Algemeen Maatschappelijk Werk, Ziekenhuis, Thuiszorg en GGD in diverse functies. van uitvoerend naar directeur. Ook eigenaar van een reisorganisatie geweest. Naast mijn werk gewerkt als toezichthouder bij MEE-Amsterdam, Eigen Haard, de geboortezorg, verpleeghuiszorg.

Nu heb ik een executive coaching praktijk, studeert hij op de Universiteit van  Amsterdam Geschiedenis en is hij mentor van vluchteling-studenten. Hobby’s: tango, racefiets, muziek en reizen.

 

Johan Zoutberg

Raadsld

Mijn naam is Nancy Veninga.
Sinds 1997 ben ik woonachtig in stadsdeel Zuid. Hoewel ik met veel plezier in Zuid woon, is er in die tijd veel veranderd. Met name de kloof tussen arm en rijk is enorm gegroeid.
Vanuit mijn jarenlange ervaring als docent in het Voortgezet Onderwijs heb ik veel ervaring met jeugd en gezin. Hierdoor heb ik affiniteit met jeugd en gezin in Amsterdam. Helaas is er nog veel (verborgen) armoede en mishandeling waar de kinderen en jongvolwassen erg onder lijden. Dit, in combinatie met een dramatische woningmarkt, zorgt ervoor dat veel jongeren zich slecht voelen en weinig toekomstperspectief zien in Amsterdam.
Nancy Veninga

voorzitter

Raadslid en voorzitter tot maart 2022

Goede zorg, welzijn kunnen alleen worden gerealiseerd wanneer burgers, instellingen en gemeente goed met elkaar samenwerken. Ik wil me verdiepen in die vraagstukken en wil daar graag een productieve bijdrage aan leveren. Vanuit mijn vak als fysiotherapeut heb ik veel te maken met zaken rondom de WMO. Ik draag graag mijn steentje bij om het mogelijk te maken dat de Amsterdammers, een adequate ondersteuning binnen het sociale domein krijgen die zij nodig hebben.

Mw. Machteld Koetsier

Raadslid

Mijn naam is Anja van Mil, ik ben 69 jaar  woon al meer dan 40 jaar in Amsterdam. Ik ben docent beeldend vakken. Met veel plezier heb ik 30 jaar in Amsterdam in het onderwijs gewerkt. Binnen de Stedelijke WMO Adviesraad houd ik me bezig met de buurtteams en het mantelzorgbeleid.

Mw. Anja van Mil

Raadslid

Mw. Nancy Veninga

Penningmeester

Ik ben Jennifer Brouwer, inwoner van Nieuw West. Ik hou me vooral bezig met toegankelijkheid zowel fysiek als digitaal en probeer ik alles te volgen over het Persoons Gebonden Budget en het Aanvullend Openbaar Vervoer. Mijn bijdrage aan de WMO adviesraad is naast het penningmeesterschap dat ik graag de WMO beter toegankelijk wil maken voor alle gebruikers. Daarnaast ben ik een voorvechter van een vermindering van de administratieve last voor de gebruiker.

Mw. Jennifer Brouwer

Raadslid

Ik ben Rosy M.I.Codfried,een 65plusser met ruim 35 jaar werkervaring binnen Thuiszorg Amsterdam. Vanuit mijn toenmalige functie heb ik veel ervaring/expertise met HBH opgedaan. In januari 2020 ben ik toegetreden tot de WMO Adviesraad Amsterdam. Mijn bijdrage aan de WMO-adviesraad is met mijn collega raadsleden gevraagde en ongevraagde adviezen aan de WMO beleidsmakers aanleveren. Hierdoor kan WMO beleid met inzet van de voorzieningen in het sociaal domein, onze kwetsbare Amsterdammers een kwalitatief goed, zelfredzaam en veilig leven bezorgen.

Rosy Codfried

Raadslid

Mijn naam is Khadija Amagir. Ik ben 49 jaar, heb 2 inmiddels volwassene kinderen en woon al mijn hele leven in Amsterdam. Ik heb mijn jeugd doorgebracht in de Baarsjes en woon nu in Oud Zuid. Ik ben pedagoog en heb jaren les gegeven op een MBO.  Persoonlijk heb ik veel ervaring met WMO. Ik heb van dichtbij mogen zien hoe dingen goed gaan, maar ook wat beter kan. Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan een WMO beleid die passend is voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Khadija Amagir